profHOUSE.hu
Ma 2015.április 27,hétfő,Zita névnap van. | KEDVENCEID elmentéséhez jelentkezz be!

Lakberendezési ötletek - Lakbérmagazin.hu

IKEA katalógus 2012 - megérkezett, 374 oldalnyi lakberendezési ötlettel


2011-08-26 22:04:30

Figyelem! A cikk több mint 30 napja került fel az profHOUSE.hu weboldalra, ezért elképzelhető, hogy tartalma már nem aktuális.

Okos megoldások kis helyeken. Megérkezett az IKEA új katalógusa 374 oldalnyi lakberendezési ötlettel. Az IKEA ezúttal elsősorban azokra az okos megoldásokra koncentrál, melyekkel a rendelkezésre álló, esetenként szűkös terekből is praktikus, személyre szabott és élhető otthon varázsolható. Nem számít, hogy valakinek az átlagosnál több vagy kevesebb hely áll rendelkezésére: némi nyitottsággal, rafináltsággal, kreatív és rendhagyó lakberendezési megoldással bárki egyszerűen és elérhető áron megvalósíthatja álmai otthonát.


hirdetés


Okos megoldások az IKEA-tól. „Szeretnénk bebizonyítani mindenkinek, hogy okos, rafinált és néha meglepő lakberendezési megoldásokkal akár a kisméretű otthonok is élhetőbbé varázsolhatók, a falakat is kihasználó tároló megoldásokkal, megduplázható tárolóhelyekkel, összecsukható, többfunkciós, áthelyezhető és egymásba rakható bútorokkal. És ez csak néhány példa arra, amit különleges, a magyar lakások és valódi élethelyzetek inspirálta mini-lakásokban az Örs vezér téri és budaörsi áruházainkban bemutatunk”.

Az IKEA idén még több ötletet kínál a kis helyek megfelelő kihasználására helymegtakarító, mozgatható, térelválasztó, beépíthető, többfunkciós és felfelé terjeszkedő bútorokkal. Az új megoldásokkal bárki könnyedén felszabadíthat otthonában egy kis helyet, hogy a mindennapjait nagyobb térben élje. Egy olyan helyiségben például, ami egyben nappali és ebédlő is, célszerű egymásba rakható székeket használni. Egy szoba lehet napközben nappali, éjjel pedig háló, ha egy egyszerű karosszék helyett fotelágyat helyezünk a megfelelő helyre. A legnagyobb problémát a panellakásokban általában a fürdőszoba és a konyha mérete jelenti. Akik szeretnék ezeket a helyeket ügyesebben kihasználni, elleshetik, hogyan tudják a padlót jobban felszabadítani a falak úgy, hogy mindennek megtalálják a megfelelő helyet. Az IKEA áruházak új szobáiban és az új katalógusban bemutatott ötletek egyszerűen és elérhető áron megvalósítható megoldásokat kínálnak mindenkinek, függetlenül az otthona méretétől.

Kis terek hősei, avagy az új IKEA termékek

„Idén a katalógus és az IKEA áruházak új szobáinak segítségével bemutatjuk, hogyan lehet otthon a legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló helyből. Az egyik új szobában például arra mutatunk ötleteket, hogyan tud egy többgyermekes család egy pici lakásban is kényelmesen élni, míg egy másikban arra kínálunk megoldást, hogy lehet jól kihasználni egy teret nappaliként, konyhaként és ebédlőként egyszerre” - mondta az újdonságokkal kapcsolatban Laza Péter, az IKEA Örs vezér téri áruházának lakberendezője.

Kis lakásban egy egész család

A fiatal, kisgyermekes szülők első közös otthona gyakran egy kis lakás, ahol az egyetlen szoba egyben a nappali, a háló és a gyerekszoba is. Kis térben érdemes a TERJE összecsukható székeket használni, melyek könnyen elrejthetők, mikor nincs rájuk szükség. A szülőknek természetesen szükségük van egy helyre, ahova visszavonulhatnak, ami a TROMSÖ galériaággyal könnyen megoldható. A galérián töltött jól megérdemelt pihenés még kellemesebb, ha egy ízlésesen megválasztott függönnyel veszik körül. A gyerekek is kényelmesen tölthetik az éjszakákat, anélkül, hogy az ágyuk nappal nagy helyet foglalna, ha a BRIMNES kanapéágyat nappal kanapéként, éjjel pedig kinyitható ágyként használják. Éjszaka ráadásul a gyerekek játékai sem maradnak szerteszét, hiszen a kanapéágy két nagy fiókjában minden apróságnak jut hely.

Vidéki stílusú konyha egy városi panellakásban

Miért adná fel bárki is a vidéki konyháról szőtt álmait csak azért, mert egy kisméretű, városi lakásban él? Könnyedén és kevés pénzből is megteremthető álmaink konyhája néhány apró ötlet segítségével. Kis helyen is könnyen elhelyezhető minden a falak okos kihasználásával, akár felfelé terjeszkedő bútorok, akár egy olyan egyszerű eszköz segítségével, mint a FINTORP sín. A főzés sokkal könnyebben megy olyan mozgatható bútorokkal, mint például a BEKVÄM konyhai zsúrkocsi, melynek mindig ott a helye, ahol épp szükség van rá. Nagy előnye, hogy nem csak konyhai eszközök tárolhatók benne, de a teteje munkalapként is tökéletesen használható.

Az új katalógus

Az IKEA figyel a környezetére, ezért idén a katalógushoz használt minden papír olyan papírgyárból származik, mely környezetvédelmi menedzsment rendszerrel rendelkezik. Ebben az évben 208 millió katalógus jut el 42 országba, 30 nyelven, ebből 1 200 000 a magyar háztartásokba kerül. A katalógus online változata megtekinthető a www.IKEA.hu weboldalon, valamint elérhető iPhone és Androidos okostelefonokon, és korlátozott számban megrendelhető az IKEA weboldalán is.

IKEA katalógus 2012 - megérkezett, 374 oldalnyi lakberendezési ötlettel

IKEA katalógus 2012 - megérkezett, 374 oldalnyi lakberendezési ötlettel
Forrás:lakbermagazin.hu

További hírek a témában:

51nm-es panellakás felújítása - modern otthon egy összeköltöző fiatal párnak.

Amikor a tulajdonosok megörökölték a másfél szobás panellakást, először meg sem fordult a fejükben, hogy ők lakberendezőt kérnek fel ennek a kis lakásnak a megtervezésére és felújítására. Aztán egyre több kérdés merült fel, az egyik kérdéssel megkerestek írásban, az első emailt követte a második, majd egy személyes találkozó a lakásban és végül körvonalazódtak az elképzelések.

Fekete fal, hatásos faldekoráció - 30 inspiráció ha a fekete a te színed

Vállalkozó szelleműeknek ajánlott a fekete szín mint faldekoráció, akár fekete festés, akár fekete mintás tapéta formájában - a fekete falak keltette drámai hatás egyedülálló, de bátor döntést igényel és gondosan kell kiválasztani a kiegészítőket és bútorokat is.

Rusztikus tapéta, törmelék fa motívummal | Piet Hein Eek - faldekoráció inspirációk

Piet Hein Eek munkája az öreg anyagokkal, fákkal, egy, a nővérének helyreállított régi szekrénnyel kezdődött. Úgy gondolta, hogy az öreg fa jobban mutat mint az új és ettől fogva munkáját a tömegtermeléstől távol az újrahasznosított alapanyagok határozták meg. Piet Hein Eek bútorait és munkáit a világ számos galériájában árusítják és sok neves helyszínen állították ki.

Modern konyha design pink dekorációval - ízlésesen kialakítva

Ha eddig azt gondoltad, hogy pink színnel dekorálni túl feltűnő és nem lehet ízléses, akkor itt egy modern konyha, mely elűzheti a hasonló aggodalmakat.

30 fantasztikusan látványos végtelen medence - nyárvégi álmodozáshoz

A megfelelő perspektívából a horizontig terjeszkedő "végtelen medence" (infinity pool) a határtalan szabadság illúziójával nyűgözi le használóját és fantasztikusan látványosság is egyben.

Természetes kőburkolat minimál térben

A minimalizmus alapjait 1919-ben Walter Gropius alapozta meg a Bauhaus-iskola megalapításával, lehetőséget adva ezzel a tervezőknek, hogy újszerű anyagok felhasználásával modern, formabontó alkotási vágyuk és kreativitásuk kibontakozhasson.

Fekete konyha, piros konyha - ötletek, ha erőteljes, drámai konyhát szeretnél | 2. rész

Néhány példát és tanácsokat adtunk azoknak, akik hatásos, erőteljes konyha színekben gondolkodnak - fekete, piros, fehér színek kombinációjában főleg, de a színek mellett felmerül kérdés a felülettel kapcsolatban is: magasfényű legyen e a bútorlap?

Fekete konyha, piros konyha - ötletek, ha erőteljes, drámai konyhát szeretnél | 1. rész

Válogatásunkban azoknak szeretnénk néhány tanácsot adni, akik látványos, erős színű konyhabútort szeretnének mint a fekete vagy piros, de a konyha teljes szín koordinációját tekintve még tanácstalanok.

Inspiráló bútor összeállítások tiniszobába tanuláshoz

Ötletadó válogatás tiniknek, saját tanulóhelyük, íróasztaluk kialakításához, szobájuk dekorációjához. A lányoknak összeállított kompozíciók lágyabbak, világos színekkel, míg a fiúk összeállításai sötét fából készült íróasztalokat, sportos kiegészítőket tartalmaznak. Közös jellemző az otthonos, klasszikus design, sok tárolóhellyel.

Világos és inspiráló 100nm-es polgári lakás

A 100nm-es lakás Göteborg Haga nevezetű negyedében található (Svédország), a kerület szép fa házairól, 19. századi hangulatáról és kellemes kávézójairól ismert.

további ingatlan hírek...
©2007-2015(2008) profHOUSE.hu | Impresszum | Árlista | Médiaajánlat | Fórum | Hírdetési szabályzat | Hírlevél | Állás | Rólunk | Top | Ingatlanos partnereink
További oldalaink:Hírsumma.info ¤ profJOB.hu ¤ Süssünk-főzzünk.hu ¤ rPass.hu
© designer & create by MAdMA